Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 11:47 - КОЙ РЕГУЛИРА ТРАФИКА НА ЗВЕЗДИТЕ
Автор: hikma Категория: Други   
Прочетен: 1801 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 28.10.2009 17:01


Всеки автомобил трябва да намали скоростта си, когато приближава кръстовище. Освен това преминаването на автомобила ни през кръстовището се определя от регулировчик. Нека сега да отделим поглед от кръстовището и погледнем към небето. Огромната празнина, която наричаме космос, е пълна с милиони звезди. При това те се движат във всевъзможни посоки, а не само в четири, както е при кръстопътя. И то не с намалена, а с бясна скорост. Е, щом за преминаването само на няколко автомобила през едно кръстовище е необходим регулировчик, то със сигурност регулирането на трафика на звездите трябва да е поверено на безгранична сила.

Като се има предвид, че звездите нямат разум и познание...

Нека да си представим следното: ако всяка звезда отговаряше сама за себе си за своето придвижване, то тя трябваше да притежава разум, който да й помага да преценява маршрута, скоростта и мястото си сред останалите звезди. Но като се има предвид, че звездите нямат разум, то остава единствената възможност да ги направлява една безгранична сила. А сега да си представим една маса. Да речем, че сме поръчали нейните седем различни части на седем различни дърводелци, и то без да определим еднакви размери. Тогава всеки дърводелец ще изработи своята част, тъй както си знае. Когато после трябва да съединим тези части, мислите ли, че ще се получи една хармонична маса? Разбира се, че не, след като частите са изработени с различни размери. Като се има предвид, че само в галактиката Млечен път има 300 милиона звезди, и допуснем, че тяхното разположение и движение зависеше от самите тях, тогава нямаше да бъде възможно съществуването на хармоничен ред в космоса, както е сега.

Що за тишина, що за дисциплина?

Небесната шир е обладана от необичайна тишина. Разбира се, тази дисциплина се дължи на обстоятелството, че всичко е подчинено на един повелител. Ако такъв липсваше, тогава небесните тела щяха да се реят без посока с бясна скорост и грохотът от евентуалния безпорядък щеше да заглуши вселената. А безпорядъкът на свой ред щеше да доведе до разпад и на вселената. На небосвода сияе прекрасна светлина, една сияйна усмивка... Както при посрещането на владетел всички лампи са обляни в празнична светлина, за да покажат неговото величие, така и небосводът е озарен от милиони звезди, за да покаже величието и великолепието на Повелителя на всички повелители...




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lenieldorado - Трябва ли Вселенския разум да бъде назован с конкретно, земно име?
06.11.2009 13:42
Сигурно така ни е по-лесно да си го представим. Дядо Господ, Аллах...Иначе възникват непостижими за обема на съзнанието ни въпроси: а кой е породил този Разум, има ли нещо преди него, каква е неговата енергийна природа...начало...край...?
цитирай
2. otceliala - вселенският расум е апсолюта и това не е име я е словото
08.02.2010 13:49
не немисля 4е така ни е по лесно да си го представим. по лесно и удобно е било на някой да ни го наложи за да стоим в неговите представи, и ако не са такива да ни наре4е " богохулници" всеки 4евек е уникален 4рез уникалните си представи за света в който живее!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hikma
Категория: Други
Прочетен: 1369917
Постинги: 262
Коментари: 1535
Гласове: 5416
Архив