Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 08:14 - ОТ КАКВО СА ПРОНИКНАТИ ХОРАТА
Автор: hikma Категория: Други   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.11.2009 08:35


Един от утвърдените учени на 20-и век, прочутият астрофизик сър Джеймс Джийнс, когото мнозина определят като втори Айнщайн, в книгата му Тайнствената Вселена и вселената около нас – заявява:

“Хората се проникват от науките, с които се занимават”. Тоест в зависимост от областта на научното си занимание, човек бива проникнат от тази наука. Той започва да усеща и да вижда нещата чрез конкретната наука, да говори в нейна полза и да се вълнува от нея.

Сър Джийнс дава следния пример: понеже музикантът постоянно чува едни и същи звуци, натискайки петия и осмия клавиш на пианото, той си мисли, че ще чуе същите звуци и когато стъпва на петото и осмото стъпало, слизайки по стълбището.

Някои учени по геометрия построиха големи триъгълници и четириъгълници в Африка, в Арабския полуостров и в пустинята Сахара, запалиха в тях огньове, от които се образуваха огромни пламъци, за да покажат нашето присъствие на Земята, на същества от други планети – ако има такива, – които размишляват над геометрията като хората. Тези хора бяха проникнати от геометрията.

Учените, които сериозно се задълбочават в математиката твърдят, че Творецът на Вселената я създал съобразно математическите закони. Тези учени са проникнати от математиката.



Тагове:   Какво,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hikma
Категория: Други
Прочетен: 1374390
Постинги: 262
Коментари: 1535
Гласове: 5416
Архив