Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2010 10:52 - ВЕЛИКАТА ТАЙНА НА ВОДАТА
Автор: hikma Категория: Други   
Прочетен: 3714 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 03.01.2010 10:56


Едва ли има някой, който не е чувал за изключителните снимки на японеца Масару Емото на водни кристали, получени след замразяване на вода от различни краища на света, и на вода, на която й е оказвано въздействие – изричане на добри и лоши думи, пускане на различни стилове музика, подлагане на влияние на GSM, компютър, телевизор, микровълнова фурна и т.н. Наскоро прочетох и книгата на Емото – “Тайните послания на водата”, а се оказа, че има и документален филм в две части, достъпен и в zamunda (в частта торенти направете търсене със текста “великата тайна на водата”), и в пълния с научно популярни филми сайт www.kolibka.com (търсене със текста “великата тайна на водата”), и във vbox7.com. По-долу пействам моментите от първата част на документалния филм, които на мен ми направиха впечатление. Най-долу има клип с въздействието на българския химн върху водата и какъв кристал се получава накрая. А малко повече снимки има на следния уеб адрес: www.watermessage.hit.bg

image

Водата е изучавана достатъчно подробно, известно е твърдението, че водата притежава необичайни свойства - физически и химически - в сравнение с други течности.  Но нито един учен не може да обясни защо при минусови температури плътността на водата се увеличава, а при плюсови - намалява. Всяко вещество при охлаждане се свива, а водата напротив - се разширява. Още далеч в миналото хората се научили да използват това уникално свойство. Северните народи наливат вода в цепнатините преди замръзване и така добиват камък. Южните народи набиват дървени клинове в скалата и ги заливат с вода. Набъбвайки, дървото разцепва скалата. Доста по-късно учените установяват, че в порите и капилярите водата създава огромно налягане. При покълването на семето например тя може да достигне 400 атмосфери. Ето защо кълнът с лекота пробива асфалт.

Досега науката няма отговор защо водата е единственото вещество на планетата, което може да се намира в три състояния. Течно, твърдо и газообразно. Защо от всички течности точно водата има най-високо повърхностно налягане, защо тя е най-мощният разтворител на Земята и по какъв начин тя се издига по стволовете на дърветата, преодолявайки десетки атмосфери налягане.

Всяко от свойствата на водата е уникално.

Ето сега ние направихме огромна крачка - най-накрая разбрахме, че почти нищо не знаем за водата. Защото това е огромна крачка, защото след това разбиране идва желанието да узнаем.

Водата възприема и запаметява всяко въздействие, което става около нея. Достатъчно е водата да се докосне до някое вещество, за да "разбере" свойствата му и да ги съхрани в паметта си. Дали прадедите ни сa се досещали за това, превръщайки обикновената вода в лековита, използвайки сребърни съдове? Засега това е най-добрият произвеждан антибиотик. Толкова добър, че войските на САЩ в Афганистан и Ирак ползват сребърна вода. Един атом на сто милиона унищожава всички микроби в раната. И президентът на САЩ ползва такава вода за дезинфекция на ръцете си. Възниква въпросът как може да съществува такава вода? Запаметявайки информацията, водата придобива нови свойства. При което химическият й състав не се променя. Господстващото досега виждане е, че за свойствата на водата е важен единствено химическият й състав. Сензационна новост е, че това е пълна глупост. Структурата на водата е много по-важна от химическия състав. Структурата - това е начинът, по който молекулите на водата се обединяват в групи, наречени клъстери. Учените предполагат, че точно те са своеобразни клетки на паметта, в които водата записва всичко, което вижда, чува и усеща.

Правили сме експерименти за влиянието на различни фактори върху водни проби. Обекти, магнитни, електрически полета а също и човешко присъствие, емоции. Стана ясно, че емоциите, положителни и отрицателни, въздействат най-силно.

Съвременните технологии позволяват водата да се структурира изкуствено. В лабораторни условия, при покълване на семена от соя с такава вода, те отчели 6 пъти по-високо фотонно излъчване, от покълналите с обикновена вода. На практика поливането със структурирана вода ускорява растежа на зеленчуците и увеличава няколко пъти наличието на микроелементи и белтъчини. Обработените кълнове са дълги, равни и здрави, необработените - ниски, слаби и крехки. Обработването със структурирана вода наистина има ефект. При поливане с такава вода, разходът и е с 20% по-нисък. Нито в почвата, нито във водата са добавени торове. Водата остава със същия химически състав. Променя се само нейната структура. Учените днес могат да отговорят само на въпроса “Как” става това. Но на въпроса "Защо?" науката няма отговор.

В зависимост от възрастта си, човек се състои от 70 до 90% вода. За нормална жизнена дейност човек ежедневно изпива до 2 и половина литра. И още литър и половина се попива през кожата от душ или вана. Но докато стигне до домовете ни, водата изминава дълъг и нелек път. В миналото са знаели, че хората могат да се заселят само там, където има вода. Днес можем да докараме вода от хиляди километри с помощта на високо налягане. В природата реките и ручеите текат по плавно извити русла. Но във водопроводната мрежа водата многократно завива под прав ъгъл. След всеки ъгъл нейната структура все повече и повече се разрушава. Кристалите на тази вода са с различна форма, но всички са деформирани. В тръбите на парното тече невитализирана вода, тя е гнила и краде енергия от растенията, животните, човека. Във водопроводите на големите градове водата се движи в затворен цикъл. След агресивна химична обработка и филтри, тя пак се връща в домовете ни, съхранявайки спомена за химикалите и за насилието от мощните филтри. Но още по-силно е информационното замърсяване при протичането и през тръбите край хиляди и хиляди домове. Ние замърсяваме водата духовно и това е достигнало огромни размери. Защо? Водата попива цялата злоба, завист, стрес. И когато попадне в организма ни, тя е почти мъртва.

Ако човекът се обръща към водата с добри мисли, благославя я, казва й "благодаря" качествата й се подобряват. И тя има положително влияние върху човека и тялото му.

Както доказва науката, водната структура на организма на всеки човек е идентична със структурата на водата в мястото, където се е родил. Затова вътрешната ни връзка с родното място се запазва цял живот. Така понятието "родно място" има не само поетичен смисъл, но и придобива конкретно физическо съдържание.

Никъде по света няма еднаква вода. Проправяйки си път през почвата, тя попива нейните вибрации, и информация за нейните биологични и енергийни особености.

Човек не чувства разлика между чиста природна и изкуствено пречистена вода. Но всяко животно избира изворната вода, защото е наситена с природна енергия.

Във всички световни религии преди хранене се чете молитва. Храната се освещава преди големи религиозни празници. Рядко се замисляме защо толкова различни религии са уверени, че така е правилно. Защо нашите предци са приели за очевидно това, което науката изследва едва днес? Оказва се, честотата на вибрациите при молитвите на всяко вероизповедание, на всеки език, е точно 8 херца. Това съответства на честотата на земното електромагнитно поле. Затова молитвата формира във водата, която се намира във всяка храна, хармонична структура. Сега можем да кажем как става това чрез структурирането на водните клъстери.

Д-р Ямото провел интересен експеримент. Сложил в три буркана ориз и го залял с вода. В продължение на месец всеки ден казвал на единия буркан: "Благодаря!" "Ти си глупак" - на втория... а на третия не обръщал внимание. След месец оризът, на който благодарял, започнал да ферментира, изпускайки силен приятен аромат. Оризът от втория буркан почернял. А оризът, на когото не обръщали внимание, загнил. Д-р Ямото смята, че този експеримент ни дава много ценен урок. Особено по отношение на децата - трябва да се грижим за тях, да им обръщаме внимание, да разговаряме най-голяма е вредата от равнодушието. Така възникват фантастични хипотези, но те винаги се опират на практиката. Равнодушието, ненавистта, гневът и даже раздразнителността действат разрушаващо не само върху другите хора. В духовен план този, който излъчва негативни мисли, замърсява собствената си вода, от която от 75 до 90 процента се състои неговият организъм. Зарежда я негативно.

Достъпната прясна вода е само половин процент от световните водни запаси. Запасите са толкова, колкото са били в началото на човешката история. Докато населението постоянно нараства. Никога до днес населението не е било толкова голямо - 6,5 милиарда души. Но дори и днес прясната вода би стигнала за всички, ако не бе жестоко атакувана от човешката цивилизация.

Повече от 1 млрд. души нямат достъп до безопасна питейна вода. По тази причина всяка година умират над 5 млн. души. Половината са деца. Това е 10 пъти повече от загиващите при войни. Ако не се реши проблемът, през 21 век водата ще причини международни конфликти. Тя вече придобива статут на основен ресурс, употребяван при политическия диалог между народи и държави. Говорим за петролна криза, защото нефтът може да свърши. Но е много по-важно да се тревожим за водата, за да няма водна криза.

Идва тежък период за нашето съществуване на планетата. Разорахме цялата земя, изгубихме една трета от горите, половината от планктона в океана. Проблемът само изглежда далечен...

За година температурата на дълбоките води на Гълфстрийма падна с 1 градус. За девет години скоростта на топене на ледниците Гренландия нарасна 3 пъти. За 30 години разрушителната сила на ураганите се увеличи двойно. Расте броят на природните катаклизми. От 1973 до 1982 г. в света станаха 1500 бедствия. От 1983 до 92 година – 3500 От 93 г. до 2002- шест хиляди! Цунамито в Югоизточна Азия през декември 2004 г. причини смъртта на 226000 души, без покрив останаха половин милион. Наводненията в Европа през октомври 2005 г. оставиха без покрив 200000 души При урагана Катрин през август 2005-та загинаха около 1300, без дом останаха 1 милион. За 30 години от природни бедствия загинаха почти 4 милиона души. Пострадаха 4,5 милиарда!

Всичко, което става сега в света - цунами, климатични аномалии в целия свят, тероризмът, страховете, които ни обхващат, всичко това е резултат от болнавостта на хората. Обратното също е вярно. Лошото здраве е резултат от замърсяването на водата. Феноменът "структурна памет" позволява на водата да запамети всичко наоколо, да бъде връзка между всички живи системи Всеки от нас е звено в информационната верига. Нещо повече - всеки от нас е източник на информация. Всяко наше действие, мисъл, емоция, дума се запомня от водата. Информационният боклук отравя водата, натрупвайки се в нейната памет. Ако този процес продължава безкрайно, водата може да полудее. Но тя има свойството да се пречиства. Това става в момента на фазов преход, когато водата се изпарява, а после кондензира и пада като дъжд, или замръзва, а след това се топи. Отърсвайки се от информационния боклук, водата си връща началната структура, тоест програмата на живота.

Някога Айнщайн казал, имайки предвид Бог: "Бих искал да знам Неговите мисли, да разбера как Той е създал този свят. "

Всичко започва от водата, всяко начало тръгва от водата и във водата свършва. За да се представи на Господ, човек трябва да е чист. Във всички религии водата е посредник, съединяващ човека със Създателя му. Юдеите ритуално се мият, мюсюлманите могат да се молят само след умиване. Ако проследим как се споменава водата в Свещеното писание, виждаме, че тя много често е свързана с идеята за пречистването. Най-ярко, разбира се, в разказа за кръщаването на израилтяните в река Йордан по времето на пророк Йоан Предтеча. Йоан ги кръщавал с "кръщенето на покаянието". Умиването във водата било образ и символ на разкаянието.

Нашият опит показва - водата реагира на молитвите, образувайки красиви кристали. Това означава, че природната концепция съвпада с всяка религия.

Ямото Масару търси думата, която най-добре пречиства водата Опитите показват, че думата не е една, а съчетание от две. Любов и благодарност. Светът е създаден от Абсолюта, създал всичко съществуващо и неговите материални прояви. Във всеки от нас има частица вода от първичния океан. Всяка наша дума е като водна капка - носител на мисли и информация. И ние сме длъжни да се отплащаме на Абсолюта с любов и благодарност.

image

Кристал от вода, която е била изложена на думите "Любов/Признателност", изписани върху хартия и прикрепени към бутилката.





Гласувай:
8



1. tili - На стената на басейна,
03.01.2010 16:25
който посещавам пише:"Човек се състои от 70% вода - останалото е сила" Имат предвид физическа сила явно. А то си е силата на любовта! Благодаря за клипа и съм леко недоволна ;-)) Ще ми отнеме доста време да сравня кристалите...
цитирай
2. hikma - проценти
04.01.2010 07:44
"Възрастните обичат цифрите" беше казал Малкият принц. Едно време вдигах тежести както и всички младежи правят през определен период от живота си. Освен мускули (тогава) обаче научих и една формула, която важи в пълна сила във всички области на живота, а именно: "УСПЕХ = 90% ПОТ + 10% ЖЕЛАНИЕ" :) Обикновено е точно обратното, нали - желание много, работа малко... Един човек усърдно се молел да спечели от тото-то. Изведнъж се чул глас от неведомото: "Е, пусни поне един фиш де..." :))) Много усмивки и хубави дни през новата година tili
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hikma
Категория: Други
Прочетен: 1375660
Постинги: 262
Коментари: 1535
Гласове: 5416
Архив