Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 09:09 - ЧУДОВИЩЕ В КОЛАТА
Автор: hikma Категория: Други   
Прочетен: 1972 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.11.2009 09:11


Статистиката е ужасяваща. Всяка седмица умират 19 души, вследствие на катастрофите по пътищата.

На всички ни се е случвало и ще случва да се качваме в колата и да надценяваме възможностите на автомобила си или пък собствените шофьорски умения, да преценим погрешно пътната обстановка, да бързаме, да се ядосваме на “охлюва” пред нас, да бъдем засечени или пък ние да засечем някого, някой надменно да ни изпревари, но пък на следващия светофар да сме боя до боя… И ето, че в един миг съвестта ни се пробужда (вследствие на катаджийска стоп палка например :)) и се питаме какъв е смисълът да застрашаваме собствената си сигурност и сигурността на другите.

Мисля, че именно будната съвест ще ни опази от това да се превърнем в чудовище в колата. Ако всеки път, когато завъртаме ключа и палим колата, си зададем въпроса искаме ли да навредим на себе си и на околните, ще ни направи по-внимателни шофьори. В крайна сметка не е ли животът на ценното ни притежание.

Разбира се, че казаното дотук се отнася и до пешеходците.

Да, полицейските патрули и камерите също помагат, но те не са навсякъде. Чистата и будна съвест е най-добрият съветник във всички житейски ситуации. Започнах със суха статистика, но в крайна сметка всяко нещастие е семейна трагедия за някого.



Тагове:   чудовище,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: hikma
Категория: Други
Прочетен: 1373400
Постинги: 262
Коментари: 1535
Гласове: 5416
Архив